Prinses Margaretha 22 jarig Jubileum

Carnaval 2015-2016: het 22e carnavalsseizoen van Prinses Margaretha. Een jubileum dat gevierd moest worden!! De voorbereidingen begonnen al in de zomer. Waar een aantal carnavalsstichtingen jaarlijks een artiest op het programma hebben staan, wilden ook wij wel eens uitpakken en een artiest naar Snis halen. Door de jeugd werden ze al tijdens Koningsdag gespot en door ons zelf tijdens de Havenfeesten in Terneuzen. Het Feestteam werd vastgelegd: zou het perfecte duo zijn voor jong en oud.

Op 7 november was het dan zover. ’s Middags startte programma met een receptie voor (oud)collega Prinsen uit de afgelopen 22 jaar, familie en genodigden. De opkomst was verrassend, zelfs de oud-Prins Elohret van Terhole had de moeite genomen om vanuit Nijmegen naar de Snis af te zakken. Voor de vele Prinsen was het een gezellig weerzien, zelf zo gezellig dat een aantal oudPrinsen besloot om “gewoon door te gaan”en niet naar huis te gaan en voor een maaltijd aan te schuiven in café ’t Schallemaaj.

Die maaltijd staat na de receptie in ’t Schallemaaj ook voor alle Ossekoppen (dat zijn intussen toch al gauw zo’n 35 leden) klaar. Even ook een moment om samen Prinses Margaretha in de schijnwerper te zetten met een fotoboek, bloemen en…te benoemen tot “Erelid der Ossekoppen”.

Zoals het bij ons altijd gaat is het vervolgens altijd weer haasten om op tijd terug te zijn voor het avondfeest. Nog maar net terug in Hof ter Nesse komen de eerste bussen al aangereden. Vele handen schudden, (bijna) iedereen kussen, mooie bossen bloemen en originele cadeaus in ontvangst nemen. Als iedereen zo’n beetje binnen is, kan het feest los gaan met dj Gert Jan. De sfeer zit er al goed in,maar wanneer het Feestteam het podium betreedt gaat binnen enkele seconden heel de zaal voor een kleine 3 kwartier “los”. En het Feestteam is er intussen van overtuigd dat Oost Zeeuws Vlaanderen carnaval kan vieren!!

Ossekoppen

Nogmaals: de 7e november was voor mij een fantastische dag: de vele originele cadeau´s en bloemen, maar vooral de waardering die ik van iedereen gekregen heb!

Iedereen bedankt! In het bijzonder natuurlijk al mijn vrienden van d’Ossekoppen.

Prinses Margaretha der Ossekoppen

 

Klik hier om de foto's te bekijken!