d'Ossekoppen
 
Ossenisse-Zeedorp

Programma

Carnaval nadert met rasse schreden. Natuurlijk gaan eerst weer op pad in de streek , om koek en zopie rond te brengen langs de koude schuren waar onze wagenbouwers een hart onder de riem wordt gestoken. Van sleuteluitreiking tot carnaval op de Snis.Wij hebben er in elk geval weer heel veel zin in! Een overzicht van alle activiteiten waar d’Ossekoppen zijn te vinden de komende tijd! 

 

Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari: De Snis on tour voor ‘ Wagentje kijken.‘

We brengen een bezoek bij de diverse bouwploegen die meedoen aan de optocht in Ossenisse, van de Koewacht tot de Kauter, van de Graauw tot d’Ouwe Stoof. Dit om onze waardering uit te spreken voor wat zij allemaal voor ons carnaval doen, met het brengen van koek en zopie . 

Zaterdag 15 februari

14.00 : We zijn te gast bij de Polderjongens en gaan warm draaien met een bezoek aan het kindercarnaval te Hengstdijk. Na de optocht volgt een gezellig samenzijn in de Schuur

Vrijdag 21 februari

19.30 uur : Officiële opening van het carnaval 2020.We halen de sleutel van de Snis op bij onze burgemeester Jan Frans Mulder. Dit jaar is de sleuteluitreiking wederom in de hal van het Stadhuis aan de Markt te Hulst. Dit wordt gevolgd door een gezellig samenzijn met al onze bevriende Raden uit de gehele gemeente Hulst.

Aansluitend bezoeken we de tent van de Vogelpiek voor de 30 plus party. 

Zaterdag 22 februari

13.00 uur: Bezoek aan de Vogelpiek en deelname aan de optocht in Vogelpiekland te Vogelwaarde. Aansluitend bezoek aan de tent van Schjèrs. 

20.00 uur: ’s Avonds ’ Raad van Elf on Tour’ met een bezoek aan de carnavalsbals van de Vogelpiek te Vogelwaarde en de Djerken te Graauw.

Zondag 23 februari

13.30 uur: We gaan op bezoek bij de Lamsoren en nemen deel aan de optocht in Lamsorenland te Lamswaarde. Aansluitend gezellig samenzijn in de Luifel. 

Maandag 24 februari

13.30 uur:  Prinses Ons Natas en gevolg gaan op bezoek naar de optocht in Terhole

18.30 uur: Verzamelen voor gezamenlijke maaltijd

20.00 uur: Start traditionele kroegentocht van d’Ossekoppen in de streek. 

Dinsdag 25 februari

13.30 uur:We gaan op bezoek bij de Kloorianen en nemen deel aan de optocht in Kloorianenland te Kloosterzande. Aansluitend gezellig samenzijn in de Linde en afsluiting met een gezamenlijke maaltijd.

Zaterdag 29 februari

10.00 uur: Verzamelen in Hof ter Nesse voor koffie met lekkers. Vervolgens inrichten van de locaties en versieren van het dorp.

Bezoeken van zieken en 80-plussers in Ossenisse door leden van onze Raad van Elf, waarbij een kleine attentie wordt overhandigd.

Zondag 1 maart

13.00 uur: Limonadebal voor de kleinsten in Hof ter Nesse met medewerking van Het Feest/ dj Patrick Roelands

         Inschrijven en uitreiken startnummers voor wagens en loopgroepen op het Zeedorp

14.30: Start alternatieve carnavalsoptocht vanaf het Zeedorp met deelname van vele wagens en loopgroepen uit de streek.

15.30 uur: Start carnavalsbal met d.j. Patrick Roelands in Hof ter Nesse.

16.30 uur: Teruggave sleutels voor alle Prinsen van de kernen van de gemeente Hulst en onze Prinses aan onze burgemeester Jan Frans  Mulder.

17.30 uur: Prijsuitreiking van de optocht in Hof ter Nesse. Vervolgens hossen en dweilen met medewerking van d.j. Patrick Roelands in Hof ter Nesse.